dilluns, 30 de desembre del 2013

Star Wars D6

Hi ha dos grans jocs de rol de Star Wars, i un tercer que està apareixent en aquests ultims mésos, publicat per Edge i que esperem retorni els jocs de rol a una galàxia tan, tan llunyana al seu esplendor.
Els dos jocs de rol de Star Wars que hi havia fins ara han sigut dos sistemes radicalment diferents. El més nou d'ells (conegut com  a Star Wars D20) feia servir daus de vint cares i estava basat -si no era idéntic- al del videojoc "Star Wars: Knights of the old republic" (Cavallers de l'antiga república, en el nostre idioma, pels que no sàpiguen gaire anglés [PD: Estudieu, els que no en sapigueu]) i era un sistema complex i monóton en la meva opinió que, com Anima, estava orientat a lluitar i disparar.

Avui vull presentar el que era un gran sistema de rol. Ens el va portar Joc Internacional, una companyia que ens ha portat alguns dels jocs de rol més anomenats (Entre els quals el llegendari "La llamada de Cthullhu"). És conegut com a Star Wars D6, tot i que el nom amb el que es presenta ell mateix es com a "Star Wars, el juego de rol".
El joc ens presenta una fitxa de personatge amb diverses habilitats orientades a diferents àmbits com Destreza, Conocimientos, Mecánica... I, obviament, totes aquestes habilitats tenen diversos usos en el joc. Hi ha habilitats que indiquen qué sap el personatge d'un planeta o raça concrets, que ens indiquen si pot programar un ordinador per obrir una porta o activar/desactivar un explosiu. Fins i tot podem trobar habilitats d'interacció social amb PNJs, de les quals es pot posar diplomácia com a exemple ràpid.

El sistema de màgia (La Força) està ben definit i és especial, ja que les habilitats que podem fer servir depenen del grau del personatge en les habilitats de Controlar, Sentir i Alterar. Només amb aquestes habilitats -i combinacións d'elles- podem fer que el personatge faci us de poders de la força. I no les clàssiques empentes o moviments d'objectes, sino també sanacións, precognicións o comes induïts.

Si mai podeu trobar un llibre d'aquesta col·lecció, us el recomano, ja que Star Wars D6 ha vingut acompanyat de diverses aventures interessants de jugar -totes orientades a jugar amb els Rebels contra l'Imperi, no espereu gaires guerres clon, que en aquell moment no existíen encara-, llibres de rerefons (sota el nom de Guia de X, on X pot ser l'Aliança rebel, l'Episodi IV o altres), una expansió de regles on milloren el sistema de batalles espacials i una campanya de quatre llibres que presentarè més endavant. Tot realment ben escrit i força interessant.

4 comentaris:

  1. aquest el vaig jugar fa molt i molt de temps. era relativament facil crear els personatges, i amb els arquetips podies fer-ho en molt poc temps. Recordo que el master va orientar la nostra campanya en plan contrabandistes tipus han solo. teniem una nau on cadascun de nosaltres havia d'ocupar-se d'alguna cosa. va ser molt divertit amb alguns moments épics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, aquest joc dona per molt, es molt ràpid i divertit.
      I la campanya de la que parlo més amunt realment és bona i interessant.
      La comentaré demà, per acabar bé l'any, a veure si algú s'anima a jugar-la. (Indirecta bastant directa pel meu grup de jugadors)

      Elimina
  2. Totalment d'acord amb la valoració. Per cert, hola Gothalo! Ens anem trobant ;)
    El sistema d'Star Wars D6 és senzill, solvent, ràpid i lògic. Ideal per iniciar-se, tant per fer de Director de Joc com de Jugador. I ideal per continuar si trobeu que la opció és vàlida. Un PJ està creat en cinc minutets i a punt per jugar. I també és cert que les aventures i guies estaven molt treballades i mai perdien l'autèntic regust d'Star Wars. Tot un mèrit.

    Un parell de comentaris pels que vulguin tastar el sistema. S'anomena Open D6 i està disponible com a descàrrega gratuïta. Trobareu Open D6 Modern, Open D6 Fantasy i Open D6 Space. Naturalment,la versió d'Star Wars no està disponible de manera gratuïta pel tema de la franquícia.

    Jo vaig tenir la mala idea de voler passar a d20 amb el grup que jugàvem, Vam descartar la idea. El dinamisme i la lògica de D6 es van imposar. I un darrer comentari. Pels qui vulguin afegir una mica més de "salsa" al tema d'Star Wars D6, va sortir en anglès una segona edició "revisada" on s'afegeixen especialitzacions i altres millores. Segueix el mateix sistema i aporta força més coses sense que hi hagi un salt important en el la dificultat. Està disponible en castellà com a descàrrega gratuïta eliminant els comentaris i els "extres" (Star Wars D6 Redux). No poso enllaços per que no sé si el nostre amfitrió hi estaria d'acord (en alguns blogs no és permès), però segur que si remeneu una mica per la xarxa el trobareu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols posar enllaços, fes-ho sense cap problema.

      Per cert, veig que tens molt per la ma aquest tema del Star Wars D6, amb moltes dades i informació.

      Elimina